söndag, december 20, 2009

Ännu inga klappar

Jag har vait på födelsedagskalas hos en av mina trevligaste vänner. Han heter Linus. Om någon för 10 år sedan frågat mig hur jag tyckte om barn, hade jag nog uttryckt mig försiktigt att "jovisst, sen.". På något märkligt vis förändras ju vi människor med tiden, utan att vi märker det själva, och idag, på samma fråga, hade jag sagt, "jovisst, snart.". Jag är 30 nu, och jag blir inte yngre. Känner nog lite av den där 30-års-krisen - var är jag? varför? vart är jag påväg? Det där med mål på resor, antingen det är 20-års presenten till dig själv, bilsemester i Sverige med en flickvän, eller livet, är inte alltid det viktigaste. Jag tänker ofta på dikten som slår an tonen till min Blog - "I rörelse" av Boye. Det är inte målet, utan vägen, som gör mödan värd.

Jag läste de senaste inläggen i en resedagbok och blev så innihelsike sugen på att resa. Jag har inte gjort det, ingenstans. En gång var jag i Flen. Nä, skämt å sido, jag har varit i Sverige. Haparanda, och alla små ställen utmed kusten. I sommar måste jag verkligen se till att komma iväg på min tripp med motorcykeln. Det blir nog en GPS till mig själv i julklapp - en som går att montera på just hojen och som tål lite hårdare tag. Jag ser mig själv på en tripp i Sverige först, och sen, om jag vågar, lite längre, men då måste jag nog ha en större hoj. Måste och måste, men man kan ju få drömma lite. :)

För första gången någonsin, faktiskt, har jag kunnat bjuda hem folk och inte känna att det är trångt eller att det är ogästvänligt. Jag har yta. Jag ska bjuda hem fler personer - har bara sniffat lite på hur det är att vara värd, och jag gillar det. Att få skämma bort någon, eller några, som kommer på besök. Häromsistens var en av mina andra små vänner på besök - Sigge. Han fick kycklingpanna/gryta och glass. Och pepparkaka. Och bär. Och choklad. Han matade min lilla blåa katt - den i porslin, den som kostat två kronor. Först tyckte gossens mor och far att han inte skulle leka med den, men, då sa jag att här inne, i mitt hus, får man leka med allt. Och innerst inne tänkte jag "för det gör jag, och jag är inte riktigt vuxen än jag heller". Fast jag är 30.

I sepia ser vi Linus. Han spelar tårt-baknings-spelet med Alfons. Vi har nog precis byggt klart en chokladtårta, han och jag. I svartvitt i mitt badrum ser vi Sigge. Jag föreställer mig att han ser så sur ut för att han inte fick leka mer med vattnet, och att dom ska åka hem. Dom är för goa, mina polare :)
Inte köpt en enda julklapp än. Paniken börjar sätta in.

måndag, december 07, 2009

Julrush

Ja det börjar bli dags. Det skall handlas, lackas, rimmas, kläs, stöpas, bakas, slåsin, ges bort, pusslas, prasslas, plundras, kokas & tindras. På Tacos med mina vänner är det dock ingen rush. Där råder det lugn som rått på Tacos sedan urminnes (nåja, 2004) tider. Det är en av vardagsveckans höjdpunkter - en av orsakerna att jag orkar ur sängen på måndag morgon. Tack ska ni ha :)

Jag har börjat med julklappsprojekten. Tänkte försöka tillverka julklappar själv, vilket är svårt, eftersom jag besitter begränsade konsthantverkskunskaper. Det blir nog ett par bilder som jag skriver ut och ramar in snyggt, samt, såklart, ett eller annat elektronikprojekt. Vet inte om mor och far läser bloggen, så jag berättar inget, men, här ser ni iaf början på en av julklapparna. En LM7805 som jag köpt för 8 kronor hos Svebry. Den bara ligger där och längtar efter att få börja reglera ström. Jojo... jag ska bygga även nätaggregatet. Min far brukar säga "Djärfvt kopplat, hälften brunnet." Ett typiskt pappaskämt. Pappor ska va så :) Hoppas det inte brinner utan blir en bra present.

Imorgon skall jag skaffa en födelsedagspresent till på lördag. Ja just det, brudar, jag är fortfarande singel. ;)

Kram påer därute!

tisdag, december 01, 2009

Jag mår bra

Japp. Om ni var oroliga. Jag har vart på medarbetarsamtal, köpt kuddar till soffan, flyttat in trädgårdsmöblerna, var på födelsedagskalas, haft faster på besök, vart på utbildning i Stockholm, fått för mycket post, betalt räkningar, fått sålt min lägenhet, fått beröm för insatser i helpdesk, inte tvättat bilen, ordnat med adventskalas i mitt hus (tack mamma och pappa för hjälpen), pratat med lillebror, skaffat ny stegräknare, tagit in en stor spindel med posten, dammsugit i garaget, packat upp mina landskapssköldar, tagit hem motionscykeln från mamma (nu ska jag träna), hittat min kostym jag trodde jag slarvat bort, kopplat bort batteriet från hojen, hängt in mc-kläderna i garderob över vintern, slagit sönder 2 glas på mycket kort tid, börjat planera vad jag ska köpa för julklappar, vart på tacos, haft dåligt samvete för att jag missat kören, vart på konstutställning, installerat om STEAM, börjar lira HL2 igen, insett att jag har det bra, läst massor med böcker, tittat på 3 urdåliga filmer, sorterat lite fotografier, förundrat mig över julhysterin, glömt besiktiga bilen, känt mig lite ensam.

Det händer grejjer - trist att jag inte skriver något här. Hoppas ni har det bra :)