söndag, augusti 30, 2009

Mitt köksfönster är min hemmabio

Har precis avslutat middagen och tittar nu, med en kopp kaffe och datorn framför mig, på min alldeles egna hemmabio. Ganska härliga vyer från köksfönstret va? Sitta här och titta på naturen i all sin prakt.

Eller är den den som tittar på mig? Som en apa i en bur.

fredag, augusti 28, 2009

Ett gott dagsverke .... av min mor!

Idag har min kära moder städat i min lägenhet - fortsättning på jobbet från igår. Jag försökte övertala henne flera gånger om att låta bli och skaffa lite KUMRIF-städning istället av nån skön lirare, men ack nej. Min mor tycker inte det är roligt att städa, men jag vet att hon tycker att det är väldigt roligt att hon kan hjälpa mig. Det är en innihelvetesbra mamma det.

Min kära far har flyttat klart trädgårdsmöbeln som jag fått i gåva. Den står nu utanför min dörr. Skall bara snickra trädäck till den, så att den står lite snyggare. En altan på sådär 10kvm vore nice där. Plats för 8 och grillen. Min far och jag lyckades enahändigt flytta klart möblerna igår, varafv den ena jag får hjälp av min lillebror att bära upp på söndag. Ja, om vi inte är för bakis... ;)

Det regnar ute, men va fan gör det när nycklarna är lämnade till mäklaren (utgångspris 135.000 kronor), jag har rensat ogräs i min alldeles egna grusgång och jag kan vrida huvet 45 grader och titta ut på det bilden visar... jojatackar. Här kommer jag trivas. Hoppas det inte blir allt för mörkt på vintern bara :) Kram kram.

torsdag, augusti 27, 2009

Späckat schema

Det är lätt att sitta här vid frukostbordet lite för länge och titta på korna.. gött med semester. Tack alla snälla medarbetare på IT-enheten som såg till att jag kunde få en vecka semester till. Den ska jag njuta av - utan att jobba med mitt boende.. lite ledigt måste jag ju ha oxå!

Idag kommer mäklaren och tittar på lägenheten. Källarförrådet är nu tomt och bile är full med sista lasset till återviningscentralen. Efter mäklarbesök skall jag åka och skänka bort allt jag sorterat ut som är "för fint för att slängas".

Jag behöver en eller två soffor, soffbord, bokhyllor, flytta en byrå och en stor tavla, slänga en soffa från lägenheten, skaffa en större säng. Sen blir det inflyttningsfest!

Känner ni någon som behöver en etta i havstena så hör av er illa kvickt innan den kommer ut på annons! Jag kan ge kompispris... ;) Gärna en tös i min ålder som vill bo på landet, så kan vi skippa lägenhetsköpet och så kan hon flytta hit direkt... hahahaha... Jag behöver en gräsklippare och en röjsåg oxå. Har ni det över och vill sälja så säg till! Nu måste jag hasta in till stan! Vi ses.

tisdag, augusti 25, 2009

Men så uppdatera då!

Men herregud, varför uppdaterar karljäveln inte sin blog!? Det måste ju hänt massor! Och visst har det!

Jag har fått besök från Norge, eller ja, jag och jag, men det kom besök från Norge och vi tog en tripp på hoj ihop. Sen hade de den stora gästvänligheten att bjuda på grillfest. Tack mina långväga vänner! Jag lovade S att se till att komma på besök - det ska jag se till att ordna!

Jag trivs i mitt nya hem. Jag har ingen soffa, soffbord, säng eller sängbord. Inga andra möbler heller - men det gör inget - jag bara njuter av all golvyta och hur tyst det är. Jag kan spela usel euro-disco från 90-talet hur högt som helst, när som helst, utan att störa någon, och när jag väljer, när jag stänger av musiken, närhelst jag vill, så är det tyst. Helt tyst.

Idag hade jag en böna på pallen. Det var riktigt riktigt trevligt. Hoppas jag att jag kan få igen, och den gången ska jag bjuda på min "Signature Series" paj med kyckling och bacon.. mmm.. gott för både magen och själen! Kom lite regn, men vad gör det när man åker Honda och är två!

Kommer snart lite bilder från allt som hänt senaste 2 veckorna, jag har hittat överföringskabeln till min kamera i botten av en låda. Nu ska jag hänga gardiner och fortsätta nynna på "Little Honda" med Beach Boys :)

Åh förrästen, korv och mos. Alltid rätt.

måndag, augusti 10, 2009

Ytterligare en titel - Arrendator!

Jag skall flytta. Japp. Du läste rätt! Äntligen flyr jag från min ungkarlslya i stan och skaffar en ... ungkarlslya på landet! Haha! Jag är friiii! Fri från arga tanter, gnälliga gubbar. Fri från arga lappar på dörrar, fönster, väggar, i brevlådan, på tvättmaskinen, på garagedörren och bakom vindrutetorkaren. Fri från de som slåss i lägenheten ovan. Fri från folk som inte säger hej när jag möter dom i trappan. Fri från vägens ständiga oväsen. Fri från gräsklippare, mopeder, billarm, tutor, fest på balkongen bredvid. Fri från rökarna under som gör att jag måste ha balkongdörren stängd när det är 30 grader varmt. Fri från alkoholisterna som kör bil till "min" ICA-affär berusade. Fri från att behöva slaloma mellan hundskitarna. Fri från snövallar som plogas upp bakom min bil. Fri från mördande blickar från balkongen när jag slänger skräp i containern. Fri från oförskämda barn som stjäl min cykel, som klättrar på taken, som slänger skräp i trapphuset, spottar snus på mitt våningsplan. Fri från _ILLA_ stinkande svett, matos och rök utanför min dörr. Fri. Nu djefvlar.

Här ska jag bo: Arrendebostaden, Mölltorps Gård

Skulle jag sakna eländet, så är det 8 kilometer in till stan över natursköna billingssluttningen. Dessutom hyr jag, så jag är ganska fri att röra på mig om jag inte skulle trivas. Just nu känns det scenariot vääääldigt främmande. Snart ska jag adressändra och bjuda in er på besök. Kram på er :)

torsdag, augusti 06, 2009

Börjar dålig, slutar bra?

Idag började dagen dåligt. Huvudvärk. Varmt, alldeles för varmt. Glömt dra för persienner, så det var alldeles för ljust. Ställt klockan för sent, borde satt minst 20 minuter tidigare. Inget pålägg så mackorna har bara smör på. Mmm... eh.. Inget kaffe hemma, och förrästen ingen mjölk som gick att hälla i heller, 4 dagar för gammal. Inga rena skjortor - fick återanvända en begagnad. Glömde passerkort hemma, fick vända och höll på att komma försent.

När det börjar så, brukar det sluta bra! Idag ska jag till min alldeles egna "filmstudio". Där bjuds bra mat, god mat och mat i rätt tid. Öl. Sällskap av yppersta kvalité, och självklart - film. HD. Bred. Stor. Ljudlig. Det brukar vara mycket mycket lyckat. Bra avslut på den dagen.

Jag läser mer och mer. Senast avslutade jag Maffiaboken nedan och läste sedan om Röd Drake av Thomas Harris, faktiskt på engelska. Till skillnad från film, som ofta börjar mycket bra och slutar dåligt (det är sällan att jag tycker det är lika bra helt igenom) så är de flesta böcker bra ända till de sista sidorna. Nästa läsprojekt blir att ta sig an La Divina Comedia, den Gudomliga Komedin. På bilden dess författare Dante Alighieri. Han ser ut ungefär som jag gjorde i morse när jag upptäckte att mjölken var för gammal.

måndag, augusti 03, 2009

Det är söndag och jag har... INTE ångest!?

Wtf!? Söndag och ingen ångest!? Låt oss nu bryta ner orsakerna i dess beståndsdelar och summera:

1. Det var en mycket bra lördag trots 49 mil i bil - motordagarna i Målilla. 2. Det har inte regnat. 3. Det är en vecka kvar till semester 4. Någon jag känner har gjort mig glad :) 5. Hisham Abbas säger det med musik: http://www.youtube.com/watch?v=ItepaX_OAdw&feature=related

Jag förstår inte ett ord, men sången är iaf en typisk kärlekssång. Nivet - "hennes bröst är som svalor som häckar"... eh... nja, inte riktigt... här finns en översättning: Nari Narien Kom ihåg vart ni såg den först!! :)

En sak till. Visst såg man fler luftballongen när man var liten? Jag fyller snart 30, så jag är inte liten längre. Jag såg en påväg hem från Skara idag på hojen och tänkte, "visst fanns det fler förr?". Är det så att jag inte lyfter min arbetstyngda och av ansvar nedlastade nacke mot himmelen lika ofta som jag gjorde när jag var liten grabb? Har jag slutat drömma mig bort till ett nytt och spännande land, ackompanjerat av ljudet av brännaren där ovan korgen? Är jag inte längre faschinerad av något så kittlande som att inte veta vart vi hamnar - det är vinden som styr? Har luftballong blivit omodent(are)? Inte vet jag...

Jag räknade efter, och i sommar, med maj inräknat, kan jag inte ha sett mer än 3 ballonger, inklusive den idag. En såg jag när den skulle just flyga iväg från en gräsplätt där jag bor, en över Mariestad och en idag, nånstans över Tidaholm. När jag var 12 år hade jag säkert sett 20... minst...

Imorgon ska jag lyssna på den här hela dagen: (fan va bra dom är) Luftballongsång (Kräver Spotify!)